0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Castello di Monsanto

Castello di Monsanto är en föregångare i Chianti på många sätt. Den första årgången producerades 1962 av den unge Fabrizio Bianchi. Han var då först i området med att producera ett ”cru-vin” alltså ett vin från en vingård. Vingården var Il Poggio. Idag en av de högst aktade vingårdarna i Toscana. Engelska vinjournalisten Nicolas Belfrage om Il Poggio:
”Unquestionably one of Tuscany’s top wines, and its site should be a prime candidate for a Tuscan equivalent of grand cru, should any classification ever be made!”

Fabrizio var också bland de allra första att eliminera vita druvor i sina röda viner, redan 1968.
Sedan har man fortsatt att utvecklas, varje år. Men aldrig tappat kontakten med jorden och traditionen. Fokus har alltid legat på att göra lagringsdugliga viner med terroiren i förarsätet. Egendomen i sig är spektakulär. Källaren för lagring byggdes för hand av tre murare och tog 6 år att bygga. Den är 250 meter lång! En rolig detalj är att man behållit samma etiketter på flera av vinerna sedan 1962. Idag är det Fabrizios dotter Laura som driver vingården framåt med hjälp av den heltidsanställde vinmakaren Andrea Giovanni, som valde att lämna superjobbet som vinmakare på Ornellaia för att jobba på mer traditionella Castello di Monsanto.

Chianti Classico Annata - Castello di Monsanto Rött vin, Italien , 179:-
Chianti Classico Riserva - Castello di Monsanto Rött vin, Italien , 239:-
Chianti Classico Riserva "Il Poggio" - Castello di Monsanto Rött vin, Italien , 459:-
Chianti Monrosso - Castello di Monsanto Rött vin, Italien , 109:-
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse
Välkommen till Bristly Wine Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år